Airco zonder Buiten unit

airco zonder buiten unitEen airco zonder buiten unit is stil, simpeler, koelt prima en mag geplaatst worden in flats en gebouwen waar geen buiten unit geplaatst mag worden.

Airco zonder slang

Als je mag kiezen dan heb je natuurlijk het liefste een airco die onopvallend is, heel klein, zonder buitenunit en zonder slangen en andere lelijke zaken die het beeld in huis en buitenom verstoren. Daarentegen wil je het wel lekker koel kunnen maken op de hete dagen. De airco zonder slang/ buiten unit is dan de beste oplossing. Bekijk de airco offerte


Wand

Je hebt als airco zonder buitenunit tegen de wand een:

 • Mobiele airco
 • Monoblock
 • Hexair

Opties
Mobiele airco’s, Hexair modellen en monoblok airco’s zijn geschikt om te koelen en te verwarmen en alle technologie is verenigd in één toestel wat de plaatsing, het gebruik en onderhoud van het toestel sterk vereenvoudigd. Dit bespaart tijd en geld.

Eisen
Je wilt natuurlijk een airco zonder buiten unit met een:

 • Hoge bouwkwaliteit
 • Mogelijkheid naast koelen om ook te ontvochtigen, normaal ventileren en te verwarmen in de winter
 • Stille werking
 • Bedienbaar met afstandsbediening en/ of app
 • Mooi design (slank model)
 • Energiezuinige werking

Plaatsen
De technologie van een goed model zorgt ervoor dat de gewenste temperatuur sneller wordt bereikt en dat er minder energie verbruikt wordt bij het op temperatuur houden van de ruimte. Een slanke, ondiep design maakt het mogelijk zo’n airco in ieder interieur te integreren en maakt hoge en lage plaatsing mogelijk. Een Wifi-connected model kan via een smartphone of tablet bediend worden vanaf iedere locatie met internetverbinding. Hiermee kun je dan ook meerdere toestellen tegelijk bedienen.

Merken
Denk aan merken zoals:

 • Innova
 • Daikin
 • Blaupunkt
 • LGAirco kopen

Tegenwoordig bestel je de airco makkelijk online en wordt hij na 1 dag al thuis bezorgt. Zo heb je het snel weer koel en betaal je minder dan in de winkel.Airco zonder buiten unit
Nu was ik niet de enige want Nick wilde die ook voor zijn opa en oma. Ik kreeg namelijk deze vraag:
‘Ik ben op zoek naar een airco voor mijn grootouders.
Ze wonen in een rusthuis dus mogen ze geen buitenunit hangen.
Eigenlijk zijn ze op zoek naar 1 zonder warmteafvoerslang en zonder waterafvoerslang.
Hebben jullie dergelijke toestellen in jullie gamma?
Zoja, kunnen jullie mij doorgeven de welke?
Alvast dank, Nick’

Beste

De beste airco heeft altijd een buitenunit. Dit wil ik direct maar vertellen tegen Nick en anderen die dit willen weten. Ik weet dat er leveranciers en bedrijven zullen zijn die zullen beweren dat hun airco zonder buiten unit even goed koelt als een normale airco met buiten unit.

Video

Prijzen

De prijzen van deze airco’s zonder slang zijn gelijk aan de modellen met buiten unit. De techniek is wat lastiger en ze worden minder verkocht/ geproduceerd waardoor ze als totaalplaatje ongeveer gelijk uitkomen met de normale airco modellen.

Prijsttabel

AircoGeluidVanaf prijsPlaatsenOndergrensBovengrens
Ventilator2.0€ 50€ 0€ 50€ 250
Mobiele airco2.5€ 300€ 0€ 300€ 1.000
Monosysteem 3.0€ 600€ 0€ 600€ 2.000
Split unit4.5€ 1.750€ 300€ 2.050€ 10.000
Airco offerte >

Appartement

De Daikin airco zonder buiten unit heeft dezelfde eigenschappen als de andere merken. Die airco zonder buiten unit in een appartement bijvoorbeeld is erg geschikt op plaatsen waar geen buitenunit mag/kan geplaatst worden zoals bij overlast voor de buren, historische panden of aan de straat zijde van een gebouw.

VVE

De VVE staat vaak geen buitenunits voor een airco toe en dan moet je wel kiezen voor een appartement airco zonder buiten kast. Deze zijn geschikt voor een appartement als woning in de woonkamer, keuken, slaapkamer of als kantoor of zelfs werkplaats en in zorgcentra. Ze kunnen zowel koelen, ontvochtigen als ventileren en verwarmen in de winter.

Monoblock
Het Monoblock is een van de beperkte keuzes aan airco’s die helemaal géén buitenunit nodig heeft. Dit maakt deze airco redelijk uniek en zijn toepasbaarheid is hierdoor behoorlijk groot. Denk aan monumentale panden, zorgcentra, flats, hotels, appartementen, kantoren, zolderkamers, bouwketen, vakantiehuisjes en alle andere gebouwen waar een buiten unit verboden is of simpelweg niet mogelijk.

airco zonder buiten unit

warmetepomp
De monoblock is voorzien van een warmtepomp. Dit zorgt ervoor dat het mogelijk dat hij ook kan fungeren als verwarming in de winter. In een serre of aanbouw is dat natuurlijk ideaal. De ingebouwde filters zuiveren de lucht en geven je een gezonde werk- en leefomgeving. Kies ook voor de modellen zonder buiten unit voor energielabel A waardoor het energieverbruik prettig laag is.

Hexair
Als je geen buitenunit kunt of mag plaatsen en een monoblock niet geschikt vindt, dan kun je kijken naar de Hexair airco. Je krijgt dan wel een koeltechnische oplossing met een Hexair unit waardoor je toch een hoogwaardige airconditioning maakt.

Ringleiding
Hexair airco units kunnen ook bijvoorbeeld op een ringleiding aangesloten worden. Die ringleidingen komen best veel voor in winkelcentra. Vaak is het aangeleverde water niet koud genoeg om te kunnen koelen. De Hexair unit kan dan geplaatst worden als zogenaamde tussen koeler. Het voordeel van dit systeem is dat er geen waterverbruik is.

Watergekoelde

Een watergekoelde condensingunit biedt uitkomst want hij heeft geen buitenunit. Die watergekoelde condensingunit kan bepaart ook op de energie- en waterkosten. Daarnaast is het geluidsniveau aanzienlijk lager door toepassing van nieuwe isolatiemethoden. De Hexair watergekoelde condensingunits zijn simpel te installeren en hebben het voordeel dat er met korte leidinglentes gewerkt kan worden waardoor het ook voor huurpanden makkelijk is.

Kopen

Als je weer weg gaat kun je hem zo weer meenemen. Dat is precies de reden waarom mensen zo’n alles in 1 model kopen. Je hebt naast de wandmodellen ook cassette modellen, plafondonderbouw modellen en kanaal modellen.

Aanbieding

Een goede aanbieding bespaart je geld en die airco’s worden handig gratis thuisbezorgd. Na het uitpakken is het een kwestie van plaatsen en koelen.

Airco kopen

Tegenwoordig bestel je de airco makkelijk online en wordt hij na 1 dag al thuis bezorgt. Zo heb je het snel weer koel en betaal je minder dan in de winkel.Meer technische info:
Bekijk meer technische info over de airco zie je op www.rvo.nl, www.nvkl.nl, www.milieucentraal.nl en www.bouwbesluitonline.nl, zie ook www.wikipedia.org of ga naar de airco offerteKosten airco

aircoDoor het vergelijken van de kosten van een airco kom je er achter wie het beste aanbod heeft.

Bekijk de airco offerte >>