Airco Onderhoud

airco onderhoudHet is belangrijk dat je je airco optimaal laat functioneren. Dit kan alleen wanneer deze goed wordt onderhouden. Daarom dien je hier regelmatig aandacht aan te besteden zodat je ook weet hoe je het onderhoud moet uitvoeren. Je kunt het zelf doen, maar ook laten doen.

Airco onderhoud

In de zomermaanden wordt de airco vaak dagelijks gebruikt. Het is dan belangrijk dat je de filters regelmatig goed schoon gaat maken. Deze dien je iedere maand te controleren. Als het filter vies is, dan kun je dit schoon zuigen of uitwassen. Welke keuze er wordt gemaakt is afhankelijk van het type filter. Het is ook belangrijk dat je naar het buitendeel van de airco kijkt. Je moet regelmatig controleren of dit vies is. Het vuil moet je dan verwijderen want het functioneren van de airco wordt hierdoor belemmerd. Bekijk de airco offerte


Koelmiddel bijvullen

Het koelmiddel van de airco moet je goed in de gaten houden en op tijd bijvullen. Daarbij is het van belang dat de airco het juiste drukniveau heeft. Je moet je airco voorzichtig open maken en daar heb je het juiste gereedschap voor nodig. Ieder jaar dien je je airco te laten controleren door een installateur, zodat hij eventueel onderdelen kan vervangen mocht dat nodig zijn. Als je je airco goed onderhoudt dan gaat deze gemiddeld tien jaar mee. Het is de moeite waard om eens per maand je airco te onderhouden, zodat je de levensduur kunt verlengen.

airco onderhoud

Uitbesteden

Als je niet zoveel weet van de airco kun je altijd iemand laten komen die het onderhoud voor je uitvoert. Er zijn verschillende redenen waarom onderhoud van groot belang is. Allereerst vanwege het functioneren, als er niet genoeg aandacht wordt besteed aan het onderhoud, dan kan dit het functioneren belemmeren en daarom moet je deze goed en regelmatig onderhouden.

Video

Levensduur en energiekosten

De levensduur wordt verlengd bij goed airco onderhoud en ook voor je eigen gezondheid is het van belang dat je je airco laat controleren. Als de airco slecht wordt onderhouden dan kunnen er schimmels en bacteriën de ruimte in worden geblazen. Als je airco goed wordt onderhouden dan gaat de energierekening omlaag en wordt er gebruik gemaakt van een minimale hoeveelheid energie.

Zelf onderhouden

Als je weet wat je moet doen en je bent een beetje handig dan kun je je airco ook zelf onderhouden. Het hoeft niet veel tijd in beslag te nemen, als je het onderhoud regelmatig uitvoert. Je leert op die manier de airco kennen. Je kunt ook de eerste keer meekijken met de gratis servicebeurt van de leverancier en hier je voordeel mee doen.airco onderhoud

Kosten

Wanneer je het onderhoud van de airco uit gaat besteden zijn hier uiteraard kosten aan verbonden. Een onderhoudsbeurt kost minimaal 100 euro vanwege de voorrijkosten maar het kan zijn dat een monteur de airco het eerste jaar gratis nakijkt (vanwege garantie) en dat je voor de volgende onderhoudsbeurten moet betalen, maak hier duidelijke afspraken over met de leverancier, dit voorkomt onaangename verrassingen achteraf.

Prijstabel

De kosten van een airco hoeven niet hoog te zijn. De prijzen beginnen bij 50 voor een ventilator (luchtverplaatser) en kunnen oplopen tot €2050.
AircoGeluidLosse slang naar buitenZelfVanaf prijsPlaatsenPrijs
Ventilator zonder koelfunctie2.0neeja€ 50Zelf€ 50
Mobiele airco kleine kamer3.5neeja€ 300Zelf€ 300
Mobiele airco grote kamer4.0neeja€ 400Zelf€ 400
Monosysteem 3.0jaja€ 600Zelf€ 600
Split unit4.5neenee€ 1.750€ 300€ 2.050
Meer technische info:
Bekijk meer technische info over de airco zie je op www.rvo.nl, www.nvkl.nl, www.milieucentraal.nl en www.bouwbesluitonline.nl, zie ook www.wikipedia.org of ga naar de airco offerteKosten airco

aircoDoor het vergelijken van de kosten van een airco kom je er achter wie het beste aanbod heeft.

Bekijk de airco offerte >>