Airco Merken

airco merkenAls je een airco gaat kopen dan ben je natuurlijk benieuwd wat er zoal op de markt is. Om te beginnen zijn er verschillende merken waar je je in kunt verdiepen. Een bekend merk is bijvoorbeeld Mitsubishi, zij verkoopt kwalitatieve airco apparatuur en ze staat goed bekend vanwege de efficiency en de duurzaamheid.

Stil

De apparaten zijn erg stil, zowel binnen de unit als buiten de unit. Een ander merk dat goed bekend staat is Panasonic. Er worden hoge eisen gesteld aan de producten en er worden stille airco apparaten geleverd. Bekijk de airco offerte


Diverse airco merken

aircomerkenDaikin is een prima merk als het over airco gaat. Dit is niet het goedkoopste merk, maar wel een van de betere. De airco producten zijn erg stil, maar er wordt ook veel aandacht besteed aan de vormgeving. Deze apparaten zijn ook erg efficiënt. Het kan zijn dat je op zoek bent naar een mooi design van de airco, dan kun je denken aan de Emura serie van Daikin.

Airco merken

Dit zijn de bekendste A-merken airco:

 • Daikin (ook voor uitbreiding met warmtepomp)
 • De Longhi
 • Samsung
 • Mitsubishi (oa ClimateCare)
 • Whirlpool
 • Panasonic
 • LG

A of B merk

Hiernaast heb je nog heel veel B merken die goedkoper zijn maar vaak minder goed koelen, meer lawaai maken en veel energie verbruiken:

 • Boneco
 • Everglade
 • Domo
 • Zibro
 • Beco
 • De airco’s van Lidl/ Aldi/ Action/ Sligro/ Makro en bouwmarkten
 • Tectro
 • Tristar

airco merken

Merken

Daikin is samen met Mitsubishi het grootste en waarschijnlijk ook wel beste merk airco die er leverbaar zijn. Het Belgische verdeelpunt van Daikin is gevestigd in Oostende en in Capelle voor Nederland. De producten van Daikin zijn niet alleen efficiënt en stil, maar ook aan de vormgeving van de apparaten zie je dat je een A merk hebt. Daikin bestaat al lang en bij garantie, service en onderhoud kun je overal terecht. Nu en over 10 jaar nog, dus dat is een risico minder. De aanschaf van een Daikin is wel wat hoger dan een B-merk en daarvoor krijg je een mooi, stil en energiezuinig apparaat met handige afstandsbedienings mogelijkheden.

Meer

Naast Daikin zijn er dus nog andere goede merken.Een ander merk dat hiermee bedoeld wordt en dat bekend staat vanwege de goede kwaliteit is Carrier. In 1902 heeft Willis Carrier een systeem ontwikkeld om de temperatuur onder controle te houden. Toen is er, in 1924, de eerste Amerikaanse bioscoop ruimte voorzien van luchtkoeling. Dit was een groot succes. Dit merk heeft een leidende functie in de aircomarkt. Maar een ander merk dat we in Nederland veel tegenkomen is Toshiba. Bekijk de Airco Daikin, Toshiba, LG verschillen in deze video.

Vergelijk

Wanneer je voorkeur uit gaat naar een bepaald merk, kun je toch even kijken wat de kenmerken zijn van dit merk en dit vergelijken met andere merken. De voordelen en de nadelen spelen hierbij een belangrijke afweging in welke keuze je gaat maken. Door het grote aantal airco merken kan het lastig zijn om je keuze te maken, maar het gaat er om dat je de tijd gaat nemen als je je keuze gaat maken.

Prijzen

Bij het kopen van de airco kun je kijken naar de prijzen. Deze kunnen sterk variëren. Als je naar je budget kijkt dan kun je online altijd zoeken welke airco er beschikbaar is voor deze prijs. Je kunt ook altijd naar de tweedehands airco kijken, want ook deze zijn van goede kwaliteit. In ieder geval dien je goed te weten wat je wilt bereiken met de airco. Welke wensen heb je en in welke ruimten wil je de airco gebruiken? Als je daar een goed beeld van hebt kun je je keuze snel maken.

Prijstabel

De kosten van een airco hoeven niet hoog te zijn. De prijzen beginnen bij 50 voor een ventilator (luchtverplaatser) en kunnen oplopen tot €2050.
AircoGeluidLosse slang naar buitenZelfVanaf prijsPlaatsenPrijs
Ventilator zonder koelfunctie2.0neeja€ 50Zelf€ 50
Mobiele airco kleine kamer3.5neeja€ 300Zelf€ 300
Mobiele airco grote kamer4.0neeja€ 400Zelf€ 400
Monosysteem 3.0jaja€ 600Zelf€ 600
Split unit4.5neenee€ 1.750€ 300€ 2.050

Kies

Door het grote aanbod aan airco producten is het van belang dat je de tijd gaat nemen om je keuze te maken. Je kunt de prijzen met elkaar vergelijken, ontdekken wat de voordelen en nadelen zijn per merk en kijken welke soorten airco er veel worden verkocht van een bepaald merk. Let ook goed op je eigen budget, zodat jij een airco kunt kiezen die binnen je budget past en voldoet aan alle wensen. Door het ruime aanbod gaat dat namelijk zeker lukken als je maar goed zoekt en daarvoor de tijd neemt.
Meer technische info:
Bekijk meer technische info over de airco zie je op www.rvo.nl, www.nvkl.nl, www.milieucentraal.nl en www.bouwbesluitonline.nl, zie ook www.wikipedia.org of ga naar de airco offerteKosten airco

aircoDoor het vergelijken van de kosten van een airco kom je er achter wie het beste aanbod heeft.

Bekijk de airco offerte >>